Harta website

folositi aceasta pagina pentru a naviga mai rapid
Ce este un sitemap?

Un sitemap este o hartă a unui site web ce constă dintr-o listă a paginilor ce intră în componenţa sa. Variantele utilizate cel mai frecvent sunt: sitemap XML şi sitemap HTML.

Sitemap XML

Varianta XML a unui sitemap are ca scop principal informarea motoarelor de căutare cu privire la paginile componente ale site-ului. Cu ajutorul protocolului XML motoarele de căutare vor înţelege mai eficient structura site-ului şi îşi vor optimiza operaţiunile de indexare. Este bine de ştiut că standardul XML a devenit comun şi acceptat de toate motoarele precum Google, Bing şi Yahoo, iar utilizarea unui sitemap XML este acum o metodă de indexare completă şi de transmitere continuă a oricăror modificări apărute în structura site-ului.

Sitemap HTML

Spre deosebire de varianta XML un sitemap HTML informează vizitatorii umani în primul rând cu privire la structura site-ului respectiv. Un asemenea sitemap poate fi util şi motoarelor de căutare însă nu există garanţia indexării tuturor paginilor, în acest scop fiind recomandat sitemap-ul XML. Sitemap-ul HTML nu este obligatoriu să conţină absolut toate paginile din componenţa site-ului deoarece scopul său este în special ghidarea vizitatorilor pentru o navigare mai uşoară.